© Rootsville.eu

Tony Denikos (US)
tiltle: Gravity Wins
music: Singer-songwriter - Americana
release date: march 2020
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Tony Denikos

© Rootsville 2019


Mijmerend en al rijdend over de plattelandswegen van Maryland zo haalt Tony Denikos de herinneringen op. Na al jaren concerten te hebben verzorgd in kleinere clubs begon in 1999 zijn carrière pas echt na het uitbrengen van zijn debuutalbum "Naked & Smiling". Na albums als "Time Tells Tales", "Already Gone" en "Under The Church" uit 2012 brengt Tony Denikos in maart van 2020 zijn nieuwste album "Gravity Wins" uit.

Het betreft hier een album met 10 songs die onder de algemene noemer "Americana" kunnen worden samengevat. Een album waarop Tony zelf alle instrumenten kwam in te spelen. Openend met "Sometimes" geeft al onmiddellijk de sfeer weer van deze "Gravity Wins" als krijgen we met "Only The Mammas Know" een mooie interventie van een country bluesje.

Ook met "L'il Chrome Fish" dat Tony schreef in samenwerking met producer Dave Moulton lijkt hij andere grenzen op te zoeken en belanden we zo misschien wel aan de Texas city limits. Een nummer als "Run Raymond, Run" laat toe Toy's fingerpickin' style te beluisteren. Een nummer waarbij hij hulp kreeg van Geoffrey Himes.

Met een lichte injectie van country music is er vervolgens de titeltrack "Gravity Wins" waarop de spotlights even mogen stilstaan op de mandoline van Emory Lester. "Anywhere" is dan weer een Americana pareltje waarbij je gaat bezinnen. Afsluitend is er het duet "Love Song" met Jen Smith en zo was het wachten op dit nieuwe album van Tony Denikos meer dan de moeite waard.

tracks:

01. Sometimes
02. Lil' Chrome Fish
03. She Once Believed In me
04. Only The Mammas Know
05. Night Lamp Jesus
06. Run Raymond, Run
07. Gravity Wins
08. Anywhere
09 The Coldest Sunday
10 Love Song